Бош ще продължи да да преквалифицира възможно най-много служители (снимка: Бош) Борбата

...
Бош ще продължи да да преквалифицира възможно най-много служители (снимка: Бош)
Борбата
Коментари Харесай

Бош: Климатичните политики дестабилизират бизнес средата


Бош ще продължи да да преквалифицира допустимо най-вече служители 
(снимка: Бош)

Борбата с изменението на климата остава значим ангажимент за софтуерни компании като немската Бош и разкрива голям брой бизнес благоприятни условия. Но в същото време актуалните климатични политики дестабилизират бизнес средата за доста компании, счита Щефан Хартунг, ръководител на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH.

Наскоро немският промишлен колос показа технологии и решения за стабилно потребление на силата (на ревюто за потребителска електроника CES в САЩ). Но съгласно Хартунг счита, че актуалните климатични политики дестабилизират бизнес средата за доста компании.

„ Когато използването е непоследователно, както неотдавна видяхме с неочакваното унищожаване на дотациите за електрически коли в Германия, пораждат проблеми ”, съобщи той в коментар при разгласяване на предварителните бизнес резултати на компанията за 2023 година

„ Хаотичната политическа конструкция попречва дълготрайните решения за покупка. Икономиката се нуждае от колкото се може по-голяма предвидимост ”, сподели Хартунг в публично изказване, публикувано до медиите.

Мениджърът на една от най-големите компании в света показва схващане към политиците. По неговите думи, доста държавни управления в западните страни са под напън за строги икономии и под прицела на популистката рецензия, като в същото време би трябвало да пазят просперитета и да смекчават световното стопляне.

През 2023 година Бош усилва продажбите и облагата си, макар насрещния вятър, сочи финансовият доклад. С “изключителни старания ” продажбите на Бош се усилват с 8% до 91,6 милиарда евро, а маржът на EBIT от активността се е повишил до 5% през предходната година.

“Насрещният вятър продължава, ето за какво постигането на целевата облага се забавя. Трябва да продължим да балансираме ефикасното потребление на финансовите запаси и рентабилността, с цел да финансираме бъдещия напредък ”, разяснява финансовият шеф Маркус Форшнер.

За Бош 2023 година е била по-трудна от предвижданията. “Постигнахме прогрес макар мощния срещуположен вятър ”, съобщи Хартунг.

Бош планува корекции в няколко области, като една от тях е бранш „ Mobility ”
(снимка: Бош)

„ Продължаваме да влагаме интензивно в технологии, които ще оформят бъдещето – изключително в предопределените за запазване на климата. Виждаме обаче закъснение в навлизането на тези технологии на пазара и пазарният тласък е слаб. Трябва да се приспособяваме към обстановката с понижените поръчки и да работим интензивно върху конкурентоспособността – това е единственият метод, по който можем да финансираме бъдещия си напредък ”, добави мениджърът.

Като се имат поради тези условия, Бош планува корекции в няколко области, като една от тях е бизнес бранш „ Mobility ”. Неотдавна стартираха договаряния с представители на чиновниците. Всички нужни корекции на личния състав би трябвало да бъдат обществено допустими, подчертаха от компанията.

В сходство със съглашението, подписано с представители на чиновниците от локациите на бранш „ Mobility ” в Германия през лятото на 2023, до края на 2027 година няма да има съкращения. „ Промяната може да успее единствено посредством обществено партньорство. Ние държим на Германия и като индустриална локация ”, съобщи Хартунг.
още по темата
Освен това Бош ще продължи да наема чиновници в изключително обещаващи бизнес области и да преквалифицира допустимо най-вече чиновници, с цел да ги трансферира от сферите на спад към разрастващите се бизнеси. До 2030 компанията възнамерява да похарчи общо към 4 милиарда евро за образование и преквалификация. Това обаче изисква и предпочитание от страна на чиновниците, прецизираха от компанията.

За настоящата година Бош чака сдържан световен стопански напредък от 2 до 2,5%. „ Според прогнозата ни световната стопанска система няма да набира скорост до 2025 ”, сподели Форшнер. „ Перспективите във всички наши основни браншове са мрачни ”.

Бош чака индустриалните равнища в автомобилната промишленост през 2024 да са сходни на тези от миналата година. Компанията предвижда, че икономическият спад в машиностроенето ще продължи и не чака търсенето на потребителски артикули да се възвърне до 2025 година

В енергийния бранш желанието на клиентите да купуват остава едва, изключително на основния немски пазар. Причината за това е несигурността на притежателите на жилища по отношение на бъдещите разпореждания за отоплителните системи.

Компанията не разчита на поддръжка от пазарите и през финансовата 2024 година. „ Ще се стремим към целева облага от най-малко 7%, даже в случай че би трябвало да създадем обилни първични вложения в неподходяща икономическа среда ”, съобщи Форшнер. Във всеки случай Бош забавя предходния си график за реализиране на целевия марж на облагата с една до две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР